news image

Основним ринком збуту свинини в Україні зараз виступають ЗСУ, мережі ритейлу та великі переробні підприємства, в той час як раніше суттєвими учасниками цього ринку були середні та дрібні переробники.

Таку думку висловив засновник ТзОВ «Агро-Інвест» та керівник групи з експорту мʼяса Асоціації «Мʼясної галузі» Ігор Ляховський. 

«Підприємець вже на межі виживання. Ринок став суттєво звуженим через зменшення чисельності населення (за різними даними вже 7-10 млн виїхали з країни ) та поступового зниження його доходів. У таких умовах порятунком для галузі, яка в час війни хоче розвиватись, може бути лише розширення ринків збуту зовнішнього характеру. Для прикладу це такі країни як Філіппіни, В’єтнам, КНР, Південна Корея, Японія, Велика Британія, а також країни Євросоюзу», — зазначив Ігор

Вітчизняним м’ясопереробним підприємствам наразі вкрай необхідно зайнятись експортом своєї продукції. Основним ринком збуту свинини в Україні зараз виступають ЗСУ, мережі ритейлу та великі переробні підприємства, в той час як раніше суттєвими учасниками цього ринку були середні та дрібні переробники.

Таку думку висловив засновник ТзОВ «Агро-Інвест» та керівник групи з експорту мʼяса Асоціації «Мʼясної галузі» Ігор Ляховський. 

«Підприємець вже на межі виживання. Ринок став суттєво звуженим через зменшення чисельності населення (за різними даними вже 7-10 млн виїхали з країни ) та поступового зниження його доходів. У таких умовах порятунком для галузі, яка в час війни хоче розвиватись, може бути лише розширення ринків збуту зовнішнього характеру. Для прикладу це такі країни як Філіппіни, В’єтнам, КНР, Південна Корея, Японія, Велика Британія, а також країни Євросоюзу», — зазначив Ігор Ляховський. 

джерело: https://agroportal.ua/news/zhivotnovodstvo/zbilshennya-eksportu-dopomozhe-ukrajinskim-m-yasopererobnim-pidpriyemstvam-v-period-viyni

Ляховський.